Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Újabb elektromos modellt dob piacra a Nio

A Nio szombaton egy újabb elektromos modellt dobott piacra az ET5 személyében. A Nio legújabb modellje egy közepes méretű, elektromos hajtással szerelt szedán.

Az ET5 listaára 40 ezer dollár környékén indul, ezért a pénzért a kínai EV gyártó közel 500 lóerős teljesítményt kínál. A Nio szerint a legújabb modelljük körülbelül 4 másodperc alatt futja a 0-100 kilométerperórás sprintet, az ET5 hatótávja várhatóan 700 kilométer környékén alakul.

A tervek szerint a legelső ET5 modellek leszállítása várhatóan 2022 szeptemberében kezdődhet meg. A Nio a hétvégén az ET7 szedán kapcsán elmondta, hogy az első ET7 modellek már jövő márciusban megjelenhetnek az utakon. Az ET7-et még 2021 januárjában mutatták be, azonban a globális chiphiány következtében a modell az eredetileg tervezettnél később került gyártásába.

A hétfői kereskedési nap során kifejezetten gyengén teljesített a Nio, a részvény 6.13 százalékos esést követően 28.16 dolláron zárt. Ezzel a kínai EV gyártó részvényei idén 42.22 százalékos mínuszban vannak, míg az elmúlt egy év során 39.74 százalékkal csökkent a Nio részvények értéke. Hétfőn az egész EV szektor gyengélkedett, több százalékos mínuszban zárt például a Tesla, és a Lucid is.

A Wall Street-i elemzők általánosságban pozitívan vélekedtek a Nio EV törekvéseiről. Tim Hsiao, a Morgan Stanley elemzője vasárnap 66 dolláros célár mellett vételre ajánlotta a részvényt. Ming Hsun Lee, a Bank of America elemzője hasonlóan vélekedett a kínai EV gyártótól, az elemző 65 dolláros célár mellett ajánlja vételre a papírt. Lee szerint az ET5 kimagasló modell a szériájában, a magas felszereltség, a nagy teljesítmény és közel 700 kilométeres hatótáv ellenére a modell listaára kedvező.

Jeff Chung, a Citigroup elemzője szintén optimista a Nio jövőjét illetően. Chung 87 dolláros egy éves célárat határozott meg vasárnap. Az elemzők nagy része hasonlóan gondolkozik, a Nio-t értékelő elemzők 84 százaléka ajánlja vételre a részvényt. Az S&P 500 komponensinek esetében átlagosan 55 százalékos ez az arány. Az elemzők átlagos célára 60 dollár, ami több mint 100 százalékos emelkedést jelentetne a jelenlegi árfolyamhoz képest.

Forrás: Barron’s