Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Hamarosan tőzsdére lép a Reddit

A Reddit csütörtökön bejelentette, hogy a népszerű közösségi médiaplatform benyújtotta az IPO-hoz szükséges dokumentumokat az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) számára.

A Reddit hivatalos közleményében arról számolt be, hogy az eladandó részvények száma és árfolyama még kérdéses. Az IPO azután történhet meg, hogy a SEC felülvizsgálta a benyújtott dokumentumokat. További információkat az IPO-val kapcsolatosan csak később hoznak nyilvánosságra.

A Reddit-et 2005-ben San Franciscoban alapították, idén augusztusra a közösségi médiaplatform értéke megközelítette a 10 milliárd dollárt. A Reddit hivatalosan még nem közölte, hogy az IPO-t követően mekkora piaci kapitalizációval kalkulálnak, elemzők szerint azonban a Reddit értékeltsége a tőzsdére lépést követően 15 milliárd dollár környékén alakulhat.

A Reddit tőzsdére lépése egy IPO-któl gazdag évben érkezhet, a Dealogic adatai szerint a korábbi évek során még soha nem vontak be ennyi tőkét az IPO-k keretében, mint idén.

A Reddit szerint 2021 elején 51 millió aktív felhasználóval büszkélkedhettek, ekkortájt vált igazán népszerűvé a WallStreetBets és indult el a mémrészvény mánia.

A Forbes szerint a Reddit WallStreetBets nevű fórumának köszönhetően kultusszá vált a „Meme investing”. A WallStreetBets nevű fórum egy online trading klubbá alakult át, a két legnépszerűbb mémmé váló részvény a GameStop és az AMC volt. A GameStop idén közel 700 százalékos pluszban van, az AMC értéke idén több mint 1000 százalékkal nőtt. Jól látható a két részvény árfolyamának alakulásán, hogy mekkora ereje van a közösségi média platformnak.

A 2012 január 31-én létrehozott WallStreetBets nevű Reddit fórumnak jelenleg 11.3 millió tagja van. Idén januárban, a mémrészvény mánia közepette volt olyan nap, amikor több mint 1.5 millió új tag csatlakozott, mindössze 24 óra leforgása alatt. A frontpagemetrics adatai szerint hetente átlagosan 4-5 ezer új felhasználót csatlakozik a WallStreetBets fórumhoz. 

https://frontpagemetrics.com/r/wallstreetbets