Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Erős negyedévet zárt az Oracle

Az Oracle a tegnapi tőzsdezárást követően hozta nyilvánosságra második negyedéves jelentését, a részvény több mint 10 százalékos pluszba fordult, a vártnál erősebb negyedéves eredmények hatására.

A November 30-al lezáródó három hónapos periódus során az Oracle 10.4 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 6 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos periódusához képest. Növekedés tekintetében 2018 óta nem zárt ilyen jó negyedévet az Oracle. A 10.4 milliárdos árbevétel és a 6 százalékos éves növekedés felülmúlta az elemzők várakozásait és a vállalat előzetes iránymutatását is. A Wall Street-i elemzők 10.2 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak, míg az Oracle előzetesen 3-5 százalékos növekedést prognosztizált.

Az Oracle a negyedévsorán részvényenkénti 1.21 dolláros korrigálatlan nyereségről számolt be, ami 14 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest. Az árbevételhez hasonlóan az egy részvényre jutó korrigálatlan eredmény is felülmúlta az elemzők várakozásait és a vállalat előzetes iránymutatását is. Az elemzői előzetes becslések részvényenként 1.11 dollár nyereségről szóltak, míg a társaság iránymutatása 1.09-1.13 dollár közé eső korrigálatlan nyereségről szólt. Az Oracle korrigált eredménye részvényenként 46 cent veszteségen alakult.

Az Oracle részvényei a csütörtöki tőzsdezárást követően a negyedéves jelentés hatására látványosan felpattantak, több mint 10 százalékos pluszba fordult a részvény. A pénteki pre-market során a részvény több mint 13 százalékos pluszban is járt, ezzel a papír árfolyama meghaladta a 100 dollárt.

[cikkekembed url=”https://www.tradingview.com/chart/ORCL/ze1pybVa-Oracle-spikes/”
options=ze1pybVa]

Az Oracle egy 10 milliárd dollár értékű részvény-visszavásárlási programot is meghirdetett. A negyedévsorán 7 milliárd dollár értékben vásároltak vissza saját részvényeket. Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt 10 év során a vállalat a részvények 47 százalékát vásárolta vissza.

Catz szerint az Oracle a nehézségek ellenére is „fantasztikus negyedévet” zárt. 2022-re vonatkozóan az ideitől magasabb növekedéssel számolnak. A harmadik negyedévre vonatkozóan 3-5 százalékos növekedést prognosztizál az Oracle.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: Barron’s