Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Rekord magas célár érkezett a Teslára

A Tesla elemzői célára új magasságokba kúszott, a New Street Research 1580 dolláros célárat határozott meg az EV gyártás úttörőjére. Az 1580 dolláros árfolyam közel 1.6 billió dolláros piaci kapitalizációt eredményezne a Teslának.

Pierre Ferragu, a New Street Research elemzője régóta optimista a Tesla jövőjével kapcsolatosan, már 2019-ben 500 dolláros egy éves célárat határozott meg, ekkor a részvényt még 300 dollár alatt jegyezték. Mindez a Tesla 5:1 részvényfelaprózása előtt volt. Ekkora Tesla piaci kapitalizációja „mindössze” 60 milliárd dollár volt.

Ferragu optimista maradt az évek során, fényes jövőt prognosztizál a Tesla számára. Szerdáig a China Securities elemzője, Zhu Yue büszkélkedhetett a legmagasabb Tesla célárral, 1485 dolláros célár mellett vételre ajánlotta a részvényt. A célár elérése közel 1.5 billió dolláros piaci kapitalizációt jelentene a Teslának. A Bloomberg szerint Zhu Ye Pekingben dolgozik és az EV szektor szereplőit elemzi. Az, hogy már a keleti országokból is különféle elemzések érkeznek a Teslára, azt sugallhatja, hogy a Tesla hatással van globálisan az egész autóiparra.

A Tesla jelenleg a világ legértékesebb autógyártója, az EV forradalom úttörője. A Tesla Model S-t még 2012-ben mutatták be, az évek múlásával egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendtek a Tesla modellek.

Tesla Model S

Ferragu átvette a „legmagasabb Tesla célár a Wall Streeten” címet, miután a korábbi 1298 dolláros éves célárát 1580 dollárra növelte. Ez közel 1.6 billió dolláros piaci kapitalizációt jelent.

A negyedik negyedévre vonatkozóan Ferragu 283 ezer darab leszállítást becsül, míg a Wall Street-i elemzők átlagosan 266 ezer darabbal kalkulálnak. 2022 egészére vonatkozóan 1.5 millió eladott Teslát prognosztizál a New Street Research elemzője. A Wall Street becslései 1.3-1.4 millióról szólnak.

A Teslát értékelő 50 elemző 48 százaléka ajánlja vételre a részvényt, míg az S&P 500 komponenseinek esetében átlagosan 55 százalékos ez az arány.

A Tesla a tegnapi kereskedési napot 6.10 százalékos gyengülést követően 1003.80 dolláron zárta, ezzel az elmúlt hat hónap során 67.64 százalékkal nőtt a Tesla részvények értéke. A papír idén több mint 42 százalékos pluszban van.

Forrás: MarketWatch

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!