Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Sorra értékelik le az elemzők az Oatly-t

Az Oatly a hétfői kereskedési napot 21 százalékos mínuszban zárta, miután a vártnál gyengébb harmadik negyedéves eredményekről számolt be. Kedden a Bank of America, a JPMorgan Chase és a Truist Financial Corporation elemzői is negatívan módosítottak a részvényre vonatkozó egy éves célárukat.

A Truist a korábbi 25 dolláros szintről 15 dollárosra csökkentette a 12 hónapos célárát, de továbbra is vételre ajánlja az Oatly részvényeit, az Oatly Group AB egy svéd élelmiszeripari vállalat, amely zab alapú élelmiszereket, főleg bio tejtermékeket gyárt. A JPMorgan Chase elemzői 21 dolláros célárukat 15 dollárosra redukáltak. A Bank of America elemzői lettek a legpesszimistábbak a részvény jövőjét illetően, korábbi 32 dolláros éves célárukat egészen 11 dollárra csökkentették, vétel helyett tartásra ajánlják a papírt.

A negatív sugallatú elemzői tevékenység ellenére is a Nasdaq-on jegyzett Oatly részvényei 8.76 százalékos emelkedést követően 10.18 dolláron zárták a keddi kereskedési napot. A hétfőt viszont 21 százalékos esést követően 9.36 dolláron zárta a papír, miután a társaság kiábrándítóan gyenge negyedéves eredményekről számolt be. Az Oatly részvényeinek értéke 49.6 százalékkal csökkent idén.

Az Oatly hétfőn 171.1 millió dolláros harmadik negyedéves árbevételről számolt be, amely jócskán elmaradt az elemzők által előzetesen várt 185.6 millió dolláros szinttől. A svéd élelmiszeripari vállalat negatívan módosította az év egészére vonatkozó iránymutatását, a korábban közölt 690 millió dolláros bevétel helyett 635 millió dolláros éves árbevételt prognosztizálnak.

A részvény május 20-án debütált a Nasdaq-on, az IPO utáni gyors fellendülést követően június óta csökkenő trendben van a papír. Az Oatly a második negyedévben 32 millió dolláros veszteségről számolt be, míg a harmadik negyedévben 59 millió dolláros veszteséget mutattak fel.

Forrás: MarketWatch

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!