Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Hatalmas gyarapodás, most fektessünk aranyba?

Az arany ára a hét elején elakadt, ami arra ösztönözheti a bikákat, hogy profitot vegyenek fel a napi diagram előzetes ellenállásának tesztelésére szolgáló jelentős korrekcióra számítva. A hétfői napon az arany értéke mínuszban volt, 1866 dollár környékén. A hét napos felfele ívelő momentum után ez volt az első nap amikor mínuszban zárt. Bár a csökkenés nem nevezhető szignifikánsnak, mégiscsak rossz hangulatban kezdte a nemesfém a hetet, megszakítva az eddigi momentumot. Az egy órás grafikonon az 1860 dollár egy kulcsfontosságú szint az aranynak. Ha ez alá süllyed akkor megnyílik előtte az út egészen 1830-as szintig. Az arany az elmúlt 6 hónap legnagyobb heti gyarapodását jegyezte a múlt héten. Az árfolyam 1762 dollárról 1868 dollárig hajtotta fel magát. Az arany árának növekedése az erősebb amerikai dollár ellenére jött. Egy erősebb amerikai valuta jellemzően csillapítja az egyéb pénznemeket tartó vásárlók befektetői hajlandóságát. Végül aztán a dollár gyengült, és leesett a 95,265-ös magasságokból. A zöldhasú főleg a fogyasztók körében felmerült aggodalmak miatt vesztett értékéből.

A magasabb inflációval kapcsolatos aggodalmak kívánatosabbá tették a sárgafémet

Az infláció növekedése hatására megnövekedett a befektetői hangulat. Az emberek a bizonytalan időben szeretnek az olyan nemesfémek felé fordulni, mint az arany. Több új befektetőt is vonzott a piacra. A hangulat valószínűleg a belátható jövőben is megmarad. A Bureau of Labor Statistics bejelentette, hogy a fogyasztói árak az Egyesült államokban az elmúlt évben 6,2 százalékot emelkedtek. Ez azonban nemcsak Amerikára igaz. Az Eurostat, amely az Európai Unió statisztikai ügynöksége, megjelenítette az euróövezet éves inflációjának gyors becsléséről szóló jelentését. Hasonlóan az amerikai jelentéshez, ez is megmutatta, hogy nálunk is átlépte az infláció a normát. Több ország is rekordmagas inflációról számolt be. Közgazdászok, politikusok, jegybankelnökök ragaszkodtak ahhoz a véleményhez, hogy a jelenlegi infláció átmeneti, de a piacok úgy tűnik, hogy másképp gondolkodnak, és ez az arany számára meghozta a bikákat a piacra. Több elemző is, köztük Mohamed El-Erian, az Allianz SE vezető gazdasági tanácsadója, elmondta, hogy szerinte a FED egyik legrosszabb beavatkozását láthattuk. A héten nagy befolyással lesznek a sárgafém árfolyamára a kötvénypiacok és az amerikai hozamok. A kedden visszanyerte a hétfői veszteségeket, és tovább gyarapodik az értéke, amely jelenleg 1876 dolláron áll.

1900 dollár felé halad a nemesfém (www.Investing.com)

Forrás

https://www.fxstreet.com/news/gold-price-forecast-bears-could-be-looking-to-dip-the-toe-in-daily-resistance-202111142312