Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Kriptovalutáért mozijegyet

A világ legnagyobb mozihálózatát üzemeltető AMC Entertainment a hétvégén bejelentette, hogy hosszas várakozás után immáron elérhetővé vált, hogy az online történő mozijegy vásárlásokat kriptovalutákkal is lehessen fizetni.

Adam Aron vezérigazgató bejelentette, hogy mostantól hivatalosan is lehet bitcoinnal, illetve más egyéb kriptovalutákkal rendezni az online történő tranzakciókat.

A vezérigazgató Twitter posztban jelentette be a nagy hírt. A mozilánc rendelkezik azokkal az informatikai rendszerekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy bitcoinnal, ethereummal, bitcoin cashsel és litecoinnal is lehessen fizetni. Adam Aron ígérete szerint hamarosan a dogecoin is felkerül a listára. Emellett az AMC azt is bejelentette, hogy mostantól az Apple Pay, a Google Pay és a PayPal rendszerek is elérhetőek. A vezérigazgató tájékoztatása szerint az online tranzakciók mintegy 14 százalékát máris az új fizetési formák tették ki.

A népszerű, mémmé vált részvénytársaság még augusztusban, a vártnál erősebb második negyedéves jelentés publikálása után közölte, hogy még idén lehetővé teszi, hogy az online történő mozijegy vásárlásokat lehessen bitcoinnal is fizetni.

Múlt szerdán Adam Aron bejelentette, hogy a bitcoinon felül további kriptovalutákat is elfogadnak majd. Jelenleg 4 féle kriptovalutáért vásárolhatunk mozijegyet. A mozilánc tájékoztatása szerint saját kriptovaluta bevezetésével kapcsolatosan is vannak terveik.

A múlthetén, a harmadik negyedéves eredmények publikálását követően Adam Aron vezérigazgató figyelmeztette a befektetőket, hogy még mindig számos kihívással kell szembenéznie az AMC-nek. „Pénzügyi eredményeink folyamatosan fejlődnek. Jól látható, érezhető, hogy az iparág egésze és az AMC is a fellendülés és a fejlődés útján halad. Azonban a jó hírek ellenére sem tartunk még ott, ahol szeretnénk, továbbra is számos kihívás vár ránk.”

A magas átoltottság következtében egyre több ember tért vissza a mozikba. Adam Aron korábban arról beszélt, hogy a magas átoltottság nagyon fontos az AMC és általánosságban az egész moziipar számára. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy az oltóanyagok széles körű rendelkezésre állása miatt az AMC már nem számít olyan mértékű korlátozásokra, mint például tavaly. A menedzsment akkortájt arról számolt be, hogy reményeik szerint a megnövekedett oltási arány következtében több ember jár majd moziba, s úgy néz ki igazuk lett.

Az AMC közleménye szerint szeptember 30-ra az összes amerikai mozijuk üzemelt, míg nemzetközi viszonylatban 99 százalékuk. A harmadik negyedév során összesen 40 millióan látogattak el a mozilánc valamelyik egységébe. Ez 22 millió emberrel több, mint a második negyedéves számok. A növekvő népszerűségben nagy szerepe van az oltási programok előrehaladtának és az olyan nagy népszerűségnek örvendő filmeknek, mint például a Free Guy.

A negyedik negyedéves látogatottsági számok is várhatóan erősen alakulnak majd, októberben megdőlt a látogatottsági rekord, a pandémia kitörése óta most ősszel látogattak el a legtöbben.

Az AMC a pénteki kereskedési napot 1.37 százalékos emelkedést követően 40.00 dolláron zárta, ezzel az egyik kedvenc mémrészvény idén több mint 1786 százalékos pluszban van.

Merre tovább AMC?

A kriptovaluták piacán a múlt hét elején látványos rallyt figyelhettünk meg, új mindenkori csúcsra tudott törni a bitcoin és az ethereum is. A csúcsdöntést követő pár napban azonban inkább lefelé tartó tendencia mellett egy kisebb korrekció szemtanúi lehettünk, mostanra úgy néz ki újra emelkedésnek indulhatnak a kriptók.

Forrás: MarketWatch

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!