Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

A vártnál alacsonyabb veszteségekről számolt be az AMC

Az AMC Entertainment részvényei több mint 5 százalékos mínuszba fordultak, miután a tegnapi tőzsdezárást követően a mozilánc publikálta harmadik negyedéves jelentését.

Az AMC a vártnál alacsonyabb veszteségekről számolt be, azonban Adam Aron vezérigazgató figyelmeztette a befektetőket, hogy még mindig számos kihívással kell szembenézniük. „Pénzügyi eredményeink folyamatosan javulnak. Jól látható, érezhető, hogy az iparág egésze és az AMC is a fellendülés és a fejlődés útján halad. Azonban a jó hírek ellenére sem tartunk még ott, ahol szeretnénk, továbbra is számos kihívás vár ránk.” -áll a cég közleményében.

Az AMC Entertainment így teljesített a harmadik negyedévben:

A magas átoltottság következtében egyre több ember tért vissza a mozikba. Adam Aron korábban arról beszélt, hogy a magas átoltottság nagyon fontos az AMC és általánosságban az egész moziipar számára. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy az oltóanyagok széles körű rendelkezésre állása miatt az AMC már nem számít olyan mértékű korlátozásokra, mint például tavaly. A mozilánc árbevétele 119.5 millió dollárral nőtt tavaly óta, 763.2 millió dolláron alakult. A Refinitiv adatai szerint az elemzők előzetesen 708.3 millió dolláros árbevétellel kalkuláltak. Az AMC 224.2 millió dolláros, részvényenkénti 44 centes nettó veszteségről számolt be, szemben a tavalyi év azonos periódusában látott 905.8 millió dolláros, részvényenkénti 8.41 dolláros veszteséggel. A Wall Street-i elemzők előzetesen részvényenkénti 53 centes veszteséget becsültek.

Az AMC közleménye szerint a szeptember 30-ra az összes amerikai mozijuk üzemelt, míg nemzetközi viszonylatban 99 százalékuk. A harmadik negyedév során összesen 40 millióan látogattak el a mozilánc valamelyik egységébe. Ez 22 millió emberrel több, mint a második negyedéves szám. A növekvő látogatottságban nagy szerepe van az oltási programok előrehaladtának és az olyan nagy népszerűségnek örvendő filmeknek, mint például a Free Guy.

Adam Aron újra megerősítette, hogy az AMC dolgozik azon, hogy az online történő mozijegy vásárlásokat lehessen kriptovalutákkal is fizetni. Emellett a mozilánc tájékoztatása szerint saját kriptovaluta bevezetésével kapcsolatosan is vannak terveik.

Az AMC a hétfői kereskedési napot 8.06 százalékos emelkedést követően 45.06 dolláron zárta, azonban a jelentés publikálását követően több mint 5 százalékos mínuszba fordult a részvény. Az egyik kedvenc mémrészvény idén több mint 2000 százalékos pluszban van.

Merre tovább AMC?