Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Lefordult az Activision Blizzard

Az Activision Blizzard Inc. részvényei a keddi tőzsdezárást követően több mint 12 százalékos mínuszba fordultak, annak ellenére, hogy a társaság a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be. Azonban az Activision a negyedik negyedévre és az év egészére vonatkozó iránymutatását az előzetesen vártnál alacsonyabb szintre helyezte, valamint az társaság azt is bejelentette, hogy két videojáték is csak az előzetesen ígért időpontnál később fog megjelenni.

Az Activision Blizzard részvényei közel 4 százalékos pluszban is voltak a keddi after-hoursben, azonban a harmadik negyedéves jelentés nyilvánosságra hozatalát követően több mint 12 százalékos mínuszba fordult a papír. A keddi kereskedési napot egyébként 2.1 százalékos esést követően 77.67 dolláron zárta az Activision, ezzel a vállalat értéke 60.4 milliárd dollárra csökkent.

Az Activision a harmadik negyedévben 639 millió dolláros, részvényenkénti 82 cent nyereségről számolt be. A tavalyi év azonos periódusában 604 millió dolláros, részvényenkénti 78 cent nyereségről számolt be a vállalat. Az árbevételük 2.07 milliárd dollárosra duzzadt, 2020 harmadik negyedévében 1.95 milliárd dolláros árbevételről számolt be az Activision.

A FactSet adatai szerint a Wall Street-i elemzők előzetesen 1.88 milliárd dolláros árbevétellel és részvényenkénti 70 cent nyereséggel kalkuláltak.

A társaság közleménye szerint a negyedik negyedévre vonatkozóan részvényenként 62 cent korrigált nyereséget és 2.02 milliárd dolláros árbevételt prognosztizálnak. Az év egészére vonatkozóan az Activision részvényenkénti 3.70 dollár nyereséget és 8.66 milliárd dolláros árbevételt vár, szemben a 2020-ban látott részvényenkénti 3.54 dollár nyereséggel és 8.52 milliárd dolláros árbevétellel.

Az elemzők azonban előzetesen a negyedik negyedévre vonatkozóan részvényenkénti 1.38 dolláros nyereséget és 2.91 milliárd dolláros árbevételt becsültek. Az év egészére vonatkozóan 3.83 dolláros részvényenkénti nyereségről és 8.79 milliárd dolláros árbevételről szóltak az előzetes várakozások.

Az Activision azt is bejelentette, hogy a nagy népszerűségnek örvendő Diablo IV és Overwatch 2 csak az előzetesen ígért időpontnál később fog megjelenni. A késleltetett megjelenések egyre gyakoribbá válnak a szegmensben, a szektor szereplői igyekeznek elkerülni az olyan játékok kiadását, amelyben még mindig előfordulhatnak súlyos hibák. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek erre a fejlesztők a CD Projekt által készített Cyberpunk 2077 nevű játék tavalyi kínos debütálása óta.

Az Activision Blizzard vetélytársai, az Electronic Arts, a Playtika Holding és a Take-Two Interactive ma publikálják negyedéves jelentéseiket.

A keddi lefordulást követően idén már több mint 24 százalékos mínuszban van az Activision Blizzard.

Csökkenő trendben a részvény.
Több mint 20 százalékos mínuszban van idén az Activision Blizzard.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Forrás: MarketWatch