Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

A nehézségek ellenére is jól szerepelt a Daimler

A német autógyártó csoport, a Daimler AG pénteken közölte, hogy a vállalat működési eredménye 18 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos periódusához képest, mivel a Daimler hatékonyan csökkentette költségeit és a globális chiphiány közepette pedig a csúcskategóriás modellekre helyezte a fókuszt.

A Daimler 2021 harmadik negyedévében összesen 577 800 darab személyautót értékesített, amely 25 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos periódusához képest. Árbevétel tekintetében azonban megtartotta a tavalyi számait a Daimler. Az autógyártó csoport árbevétele idén 40.1 milliárd eurón alakult, míg a tavalyi év harmadik negyedévben 40.3 milliárd eurós árbevételt ért el.

A Mercedes modellek iránt továbbra is nagy a kereslet. A Daimler annak érdekében, hogy kompenzálja a globális chiphiány és az ellátási lánc egyéb problémáiból fakadó termelés kiesét, a fókuszt a felsőkategóriás prémium modellekre fektette. Stabilan magas volt a kereslet például a Mercedes S-osztályra, a luxus Maybach modellekre és a sportos AMG csúcskivitelekre is.

A prémium kategóriás S osztály beltere.

A Mercedes-AMG tegnap mutatta be legújabb modelljét, az SL 55 és az SL 63 AMG személyében. Mindkét kivitelben a Mercedes-AMG 4 literes V8-as erőforrása található meg.

A tegnap bemutatott Mercedes-AMG SL 55 és SL 63.

A Ford vezérigazgatójához hasonlóan Harald Wilhelm, a Daimler pénzügyi igazgatója is úgy gondolja, hogy 2021 negyedik negyedévében enyhülni fog a globális chiphiány, azonban várhatóan még 2022-ben is problémákat fog okozni. „A globális chiphiány továbbra is kihívást jelent, azonban úgy néz ki, hogy lassan enyhülni látszik a probléma.”

Wilhelm azt is elmondta, hogy a Daimler továbbra is jó úton halad afelé, hogy teljesítse az év egészére kitűzött iránymutatását.

A Daimler egyik legnagyobb vetélytársa, a Volkswagen csoport csütörtökön működési eredmény tekintetében 12 százalékos visszaesésről számolt be. A Volkswagen csoport alacsonyabb szállítási számokra és lehetséges létszámcsökkentésre hívta fel a befektetők figyelmét.

A Daimler AG részvényei idén több mint 45 százalékos pluszban vannak, az elmúlt egy év alatt több mint 90 százalékkal nőtt a részvények értéke.