Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 24

Megkezdik luxus Lucid-ok kiszállítását

A Lucid hamarosan megkezdi első modelljének a kiszállítását, az EV startup szerdán bejelentette, hogy az első 520 darab Lucid Air-t október 30-án elkezdik leszállítani az ügyfeleknek.

A Lucid első modellje a felsőkategóriás prémium elektromos autó, a Lucid Air. A modell listaára 69.900 dollárról indul, míg a modell csúcsverziója, a limitált számban gyártott Dream Edition 161.500 dollártól vihető haza. Ezért a pénzért a Lucid Motors 1080 lóerős teljesítményt és 520 mérföldes hatótávot ígér. A gyári adatok szerint az Air Dream Edition a 0-60 mérföldperórás sprintet 2.5 másodperc alatt abszolválja. A gyártó állítása szerint a körülbelül 300 mérföld megtételéhez elegendő töltöttségi szint eléréshez mindössze 20 perce lesz szüksége a Lucid Air-nek.

A csúcsverzió 520 mérföldes hatótávját reprezentálva a Lucid 520 darab limitált szériás Dream Editiont szállít le újdonsült tulajdonosaiknak október 30-án.

Fontos mérföldkő volt az EV startup életében amikor szeptemberben bejelentették, hogy elkezdődik a Lucid Air sorozatgyártása. A Lucid első modellje a gyártó arizonai gyártósorán készül. Most újabb nagy lépés a Lucid számára a szállítások megkezdése.

A Lucid Air nem titkoltan a Tesla csúcsverziói ellen indulna az EV versenyben, de a Lucid tervei szerint a közeljövőben alacsonyabb árfekvésű elektromos autókat is gyártanának. A Lucid személyében újabb potenciális vetélytársat kaphat a Tesla. A Lucid jelenlegi vezetője az a bizonyos Peter Rawlinson, aki egy évtizede aktívan részt vett a Tesla Model S kifejlesztéseben. A Lucid Motors részvényei július 26-án váltak nyilvánosan kereskedhetővé a Nasdaq-on, miután a Lucid még februárban egyesült a Churchill Capital Corp. IV nevű, erre a célra létrehozott SPAC-al.

A Lucid 2.43 százalékos emelkedést követően 27.02 dolláron zárta a szerdai kereskedési napot.

A Lucid részvényei több mint 8 százalékkal erősödtek a sorozatgyártás megkezdése óta. Értékeltség szempontjából a Lucid értékes autógyártónak számít, annak ellenére, hogy még csak most kezdte meg a sorozatgyártást. A Lucid piaci kapitalizációja jelenleg körülbelül 44.49 milliárd dollár, a Ford market capje például 61.96 milliárd. A Lucid az egyik legértékesebb EV startup, a Fisker értékeltsége például „mindössze” 4.32 milliárd dollár.