Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Bejött az ellátási lánc diverzifikálása a farmergyárnak

A nagymúltú, főleg farmernadrágok gyártásáról híres Levi Strauss szerda este hozta nyilvánosságra a harmadik negyedéves jelentését, amely a vártnál jobban alakult. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a Levi’s már korábban kellően diverzifikálta az ellátási láncát.

A Levi’s a harmadik negyedév során 1.5 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami 41.5 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos periódusa alatt elért 1.06 milliárd dolláros szinthez. A vállalat nettó profitja 193.3 millió dolláron alakult, amely részvényenként 47 cent nyereséget jelent. 2020 azonos periódusában 27 millió dolláros nettó profitot értek el, ami részvényenként 7 cent nyereséget jelent. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény 48 centen alakult, szemben a tavalyi 8 centtel.

A FactSet adatai szerint az elemzők előzetesen 1.48 milliárd dolláros árbevétellel és részvényenkénti 38 cent nyereséggel kalkuláltak.

„A Levi Strauss termékei iránti kereslet továbbra is kifejezetten magas, a világjárványból rohamtempóban épülünk fel, erősebbek vagyunk, mint valaha.” mondta Chip Bergh, a Levi Strauss & Co. vezérigazgatója.

A Levi Strauss már korábban diverzifikálta az ellátási láncát, amely most óriási versenyelőnyt jelent számukra. A széleskörű diverzifikáció eredményeképpen a vállalat termelési kapacitásának kevesebb mint 4 százalékát teszi ki Vietnam. Vietnamban a koronavírus elterjedésének következtében több gyárat is bezártak ideiglenesen, ami sok vállalatot kifejezetten negatívan érintett.

„Már régen eldöntöttük, hogy a termékeink maximum 20 százalékát szervezzük ki egy-egy országba.” közölte Chip Bergh.  

A Levi Strauss teljesítményét nagyban javította, hogy már a pandémia kitörése előtt gondoskodtak az ellátási lánc megfelelő diverzifikációjáról.

A Levi Strauss 20-21 százalékos bevétel növekedéssel kalkulál a negyedik negyedévre vonatkozóan, ezzel a vállalat árbevétele várhatóan 1.66-1.68 milliárd dollár között alakulhat. Az év egészére vonatkozóan pozitívan módosította iránymutatását a Levi’s, részvényenként 1.43-1.45 dolláros korrigált eredményt prognosztizálnak, a korábbi 1.29-1.33 dolláros helyett.

A Levi Strauss részvényei felpattantak szerda este a harmadik negyedéves jelentés publikálását követően. A lendület csütörtökön is megfigyelhető volt, a részvény több mint 11 százalékos pluszban is járt, végül 8.46 százalékos emelkedést követően 26.29 dolláron zárta a csütörtöki kereskedési napot a Levi’s.

Az elmúlt időszakban hullámzóan teljesített Levi Strauss, idén 30.93 százalékos pluszban van, míg az elmúlt egy év során 69.72 százalékkal erősödött a részvény árfolyama.