Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

A vártnál jobban teljesített a Pepsi

A PepsiCo Incorporated az Amerikai Egyesült Államokban lévő purchasei központú globális vállalat, amelyet 1965-ben alapítottak, a vállalat fő területe az élelmiszer- és üdítőital-gyártás.

A PepsiCo kedden publikálta negyedéves eredményét, amely a vártnál jobban alakult. A negyedéves jelentés publikálást követően felpattant a részvény árfolyama.

A Pepsi árbevétele meghaladta a 20.19 milliárd dollárt, ezzel szemben az elemzők előzetesen 19.39 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak. A vállalat egy részvényre jutó korrigált nyeresége 1.79 dolláron alakult, szemben a részvényenkénti 1.73 dolláros becsléssel. A Pepsi azt is elmondta, hogy az eladásaik 2021 egészére nézve várhatóan 8 százalékkal növekednek majd, korábban a vállalat 6 százalékos növekedést prognosztizált.

„Az évről évre egyre erősebb eredményeink azt mutatják, hogy az arra irányuló törekvéseink, hogy egy gyorsabb, erősebb és jobb vállalattá váljunk működnek.” – mondta Ramon Laguarta vezérigazgató. Az ilyen jellegű törekvésekre jó példa a nemrégiben elindított pep+ kezdeményezés, melynek célja, hogy a vállalat károsanyagkibocsátása 2040-re nulla közelire csökkenjen.

„Ahogy a társadalmi és fogyasztói preferenciák folyamatosan változnak, mi továbbra is arra törekszünk, hogy termékeink maximálisan kielégítésék a fogyasztóinkat, illetve ezzel egyidejűleg versenyelőnyt is biztosítsanak számunkra.” áll a menedzsment kommentárjában.

A Pepsi folyamatosan csökkenteni próbálja termékei cukor-, nátrium- és zsírtartalmát. Ennek célja, hogy az egészségügyi problémák megelőzésére nagyobb hangsúlyt fektessenek és egyben nagyobb piaci részesedést tudhassanak magukénak. Az év elején a társaság bejelentette, hogy partneri kapcsolatot kötött a Beyond Meat-el, növényi fehérjéből készült snack- és italtermékek fejlesztése érdekében.

A Nasdaq-on jegyzett PepsiCO részvényei 0.59 százalékkal emelkedtek kedden. Idén 1.88 százalékos pluszban van a papír, míg például az S&P 500 több mint 15 százalékkal erősödött idén.