Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 22

Szárnyal a Mol!

Miután sikerült kitörnie szűk sávjából a Molnak, valóságos szárnyalás kezdődött a második legnagyobb blue chip árfolyamában. Elhagyta idei lokális csúcsát az árfolyam, és ezáltal sikerült újabb magasságokba eveznie a Molnak.

Pozitív külső környezet

A Mol szempontjából ami az emelkedésre a leginkább az okot szolgáltatja, az a pozitív külső környezet. Az upstream szegmens számára fontos olajár a tegnapi OPEC+ ülés után ismét kilőtt, így már 80 dollár felett kereskednek a Mol számára leginkább releváns Brent típusú kőolajjal. A downstream szegmense sem panaszkodhat a vállalatnak, ugyanis a finomítói marzsok másfél éves csúcs közelébe is emelkedtek, ami garantálja az üzletág jó eredményét. Emellett a fogyasztói szolgáltatások, mint a harmadik igazán fontos szegmens is képes lehet a lehető legjobb arcát mutatni a járvány utáni gazdasági felpattanás során – arról nem beszélve, hogy a kúthálózat, valamint a Fresh Corner hálózat bővítése is emeli az üzletág eredményességét.

Jó kilátások a Molnál

Az országspecifikus tényezők is jól alakulnak: a vártnál gyorsabb gazdasági kilábalást jelzik a Moody’s elismerő szavai is, amelyek végül az ország felminősítéséhez vezettek. Fontos lehet ez a Mol számára, hiszen megtalálhatták a külföldi befektetők is a P/E ráta alapján alulértékeltnek mondható részvényt.

Jó hír, hogy a negatív külföldi hangulat sem volt képes elbizonytalanítani a Molt, ami a külső hatásokkal szembeni ellenállását mutatja a papírnak. Ettől függetlenül érdemes (különösen a vírussal kapcsolatos híreket) figyelni, hiszen a globális részvénypiacok nagyobb korrekciója értelemszerűen hatást gyakorolna a Molra is.

Kitörés, túlvettséggel

Azzal, hogy a Mol végre képes volt a 2440-2500 közötti ellenállást legyőzni, jelentős lendületet kapott az árfolyam. Természetes technikai következmény is tehát a kitörés, ugyanakkor ilyen szemmel nézve jelentősebb túlvettség látszik már a Mol árfolyamán. Ahogy a novemberben kezdődő rallyban is láthattuk, ez nem mindig fékezi az olajmulti iránti befektetői érdeklődést, de a rövidebb idősíkokon több indikátor is korrekciót jelez előre. További emelkedés esetén a 2700 forintos szint legyőzése jelentene nagy eredményt, esés esetén a korábbi sávtető lehetne komoly támasz a Mol számára.

Kitörés a Molnál (www.investing.com)

A cikk szerzője Mol részvényekkel rendelkezik.