Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Az elmúlt időszak leggyengébb hónapját zárták az amerikai tőzsdeindexek

Az amerikai vezető tőzsdeindexek negatív tartományban zártak csütörtökön, a Dow Jones-ról, az S&P 500-ról és a Nasdaq Composite Index-ről is elmondható, hogy az elmúlt időszakban most szeptemberben teljesítettek a leggyengébben.

Az emelkedő kötvényhozamok, az inflációs félelmek és a Kínával kapcsolatos aggodalmak következtében szeptemberre a magas volatilitás volt a jellemző az amerikai részvénypiacon.

Szeptember utolsó napján negatív tartományba fordultak az amerikai vezető tőzsdeindexek, ezzel egy veszteséges hónapot és egy vegyes harmadik negyedévet tudhatnak maguk mögött.

Így teljesítettek az amerikai vezető tőzsdeindexek tegnap, szeptemberben és a negyedév során:

Dow Jones Ipari Átlag: A Dow Jones Ipari Átlag szeptember utolsó kereskedési napján látványos 546.80 pontos, vagyis 1.59 százalékos esést szenvedett el, ezzel a blue-chip index 33 843.92 ponton zárt. Idén szeptemberben a Dow Jones 4.3 százalékot esett, ami idén az eddigi leggyengébb havi teljesítménye. A szintén tegnap lezáródó harmadik negyedévre vonatkozóan a Dow Jones 1.9 százalékos esést mutatott fel.

S&P 500: Az S&P 500 index 51.92 pontos, 1.19 százalékos esést követően 4 307.54 ponton zárta a csütörtöki kereskedési napot. Az S&P 500 a szeptembert 4.8 százalékos mínuszban zárta, megszakítva ezzel a 7 hónapja tartó nyereségszériáját. Legutoljára 2020 márciusában teljesített ilyen gyengén az S&P 500, amikor a koronavírus elterjedésével kapcsolatos aggályok következtében széleskörű eladási hullám söpört végig a tőzsdéken. A benchmark index az idei évben először zárt 5 százalékkal a mindenkori csúcsa alatt. A harmadik negyedév egészére vonatkozóan 0.2 százalékos pluszban zárt az S&P 500.

Nasdaq Composite Index: A Nasdaq Composite Index a kereskedési korai szakaszában még több mint 0.8 százalékos pluszban is járt, azonban a nap végére negatív tartományba fordult és 63.86 pontos, 0.44 százalékos esést követően 14 448.58 ponton zárt. A tech fajsúlyos Nasdaq Composite 5.3 százalékos mínuszban zárta a hónapot, ettől gyengébben legutoljára tavaly márciusban teljesített. A Nasdaq esetében az elmúlt évtized legrosszabb szeptemberén vagyunk túl. A harmadik negyedévben azonban még így is a Nasdaq teljesített a legjobban, 0.4 százalékkal erősödött.