Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Egészen 2022-ig fenntartja a távmunkát a Wells Fargo

Friss jelentések szerint immáron negyedik alakommal halasztja el az irodákba való személyes visszatérésnek az időpontját a Wells Fargo. Ezzel a bank egészen 2022 januárjáig fenntartja a távmunkát.

A Wells Fargo 2020-ban több mint 268 ezer embert foglalkoztatott, többet, mint bármelyik másik amerikai bank. Bennfentes információk szerint a munkaerő nagy része januárt 10-től tér vissza személyesen az irodákba.

Az eredeti tervek szerint már szeptembertől visszatért volna a kötelező személyes munkavégzés, azonban a delta-variáns elterjedésének következtében októberre, majd novemberre halasztották. A tegnapi nap során kiderült, hogy a legfrissebb tervek szerint egészen 2022 január 10-ig fenntartja a távmunkát a Wells Fargo. A Wells Fargo javasolja alkalmazottainak a koronavírus elleni vakcina felvételét, azonban nem tette kötelezővé.

A Bloomberg beszámolójából kiderült, hogy Scott Powell vezérigazgató szerint a „munkatársaink és ügyfeleink egészsége és biztonsága a legfontosabb. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy „januárban szeretettel várjuk vissza csapatainkat.”

Az irodákba való korai visszatéréssel kapcsolatos álmok hamar szertefoszlottak augusztus végén. A delta-variáns terjedésével kapcsolatos aggályok következtében az amerikai nagyvállalatok sorra jelentették be, hogy továbbra is fenntartják a távmunka lehetőségét. Ilyen döntést hozott például az Amazon, az Apple, a BlackRock, a Facebook vagy a Google. Jim Reid a Deutsche Bank stratégája szerint még több nagyvállalat követheti az említett vállalatok példáját, ezáltal a normális élet helyreállása az előzetesen vártnál tovább tarthat.

A Wells Fargo részvénypiaci tekintetben egyébként kifejezetten jó formában van, idén több mint 50 százalékos pluszban van, míg az elmúlt egy év során több mint 90 százalékkal erősödött a papír árfolyama.