Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

GameStop: vártnál gyengébb az eredmény

A népszerű amerikai videojáték-, szórakoztatóelektronikai és játékáru-kereskedő GameStop a szerdai tőzsdezárást követően a vártnál gyengébb második negyedéves eredményekről számolt be, a vállalat vesztesége a vártnál magasabban alakult. A jelentés publikálását követően a kereskedés utáni after-marketben a GameStop részvényei több mint 8 százalékos mínuszban is jártak.

A mémmé váló videojáték-kiskereskedő árbevétele a második negyedévsorán elérte az 1.18 milliárd dollárt, a GameStop korrigált nettó vesztesége részvényenként 76 centen alakult. A FactSet adatai szerint az előzetes elemzői becslések részvényenként 67 centes veszteségről és 1.12 milliárd dolláros árbevételről szóltak.

A vállalat árbevételének legnagyobb részét, 609.6 millió dollárt, a hardverek és különféle kiegészítők értékesítése tette ki, míg a videojáték üzletág 396.6 millió dolláros bevételt jelentett a GameStopnak. A fennmaradó 177.2 millió dollár a vállalat egyéb részlegei adták. A társaság a június végével lezáródó második negyedévet 1.78 milliárd dollár készpénzzel zárta.

A GameStop második negyedéves jelentése nem tartalmazta az év további részére vonatkozó kilátásokat. A befektetők nagy bánatára a világ a legnagyobb videojáték-kiskereskedője az átalakulási céljairól sem közölt újabb részleteket.

A részvény az előző két negyedéves jelentését követően mindkét alkalommal komolyabb mínuszt mutatott fel jelentés utáni első kereskedési napon, majd az azt követő napokban felpattant a részvény árfolyama.

A GameStop még januárban került a figyelem középpontjába, amikor is a Wall Street-i shortolók ellen összefogó Reddites kisbefektetők néhány nap leforgása alatt a papírt 40 dollár környéki szintről egészen 483 dollárig pumpálták. Azóta a GameStop árfolyamában márciusban és júniusban is láthattunk egy-egy nagyobb felpattanást. Jelenleg, a jelentést követően a 180-190 dollár környéki szinten mozog a részvény árfolyama. A kisebb-nagyobb visszaesések ellenére is még mindig jóval magasabb jegyzik a GameStop-ot, mint az Reddites befektetők pumpája előtt.

Az elmúlt napok történései. A vártnál gyengébb negyedéves jelentést követően beszakadt a részvény árfolyama.
2021 történései, elképesztő emelkedést produkált a GameStop