Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Egészen 2022-ig fenntartja a távmunkát a Google

A delta-variáns terjedése miatti aggályok következtében az egyik legnagyobb amerikai technológiai vállalat, a Google úgy döntött, hogy későbbi időpontra halasztja az irodákba való személyes visszatérést. A Google dolgozóinak csak jövőre kell visszatérnie személyesen az irodákba. A Google emellett a védőoltások felvételét is kötelezővé teszi alkalmazottainak számára, annak érdekében, hogy csökkentések a delta-variáns terjedését.

A Google kedden e-mailben tájékoztatta a több mint 135 ezer érintett munkavállalóját. Az e-mail tartalmából kiderült, hogy Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója azt tervezi, hogy a Google egészen 2022 január 10-ig fenntartja a távmunka lehetőségét. Pichai azt is elárulta, hogy az irodák teljes újranyitását követően kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás felvétele az alkalmazottak számára.

„Január 10-ét követően lehetővé tesszük az adott országoknak, helyszíneknek, hogy a helyi pandémiás helyzet alapján ők maguk határozzák meg, hogy mikortól szüntetik meg a távmunka lehetőségét és válik ismét kötelezővé az irodákban való személyes megjelenés, munkavégzés. Annak érdekében, hogy mindenkinek legyen elegendő ideje a tervezésre, legalább 30 nappal a kötelező személyes visszatérés időpontja előtt értesíteni fogjuk az érintetteket.” áll az e-mailben.

A Google alkalmazottjai jelenleg is dolgozhatnak az irodákból, önkéntes alapon. A technológiai óriás több mint 135 ezer embert foglalkoztat világszerte. „Az előttünk álló út némileg hosszabb és rögösebb lehet, mint ahogyan azt korábban reméltük, de bizakodó vagyok, hiszem, hogy együtt túl leszünk rajta.” írta Sundar Pichai.

A Big Tech cégek közül a nyár során többen bejelentették, hogy várhatóan az ősztől visszaállítják a személyes munkavégzési rendet, azonban a delta-variáns terjedésével kapcsolatos aggályok következtében az Amazon, az Apple, a Facebook és immár a Google is bejelentette, hogy egészen 2022-ig fenntartja a távmunkát, a kötelező jellegű személyes visszatérésre majd csak ezután kerül sor.

A Google részvénypiaci tekintetben kifejezetten jól teljesített az elmúlt időszakban, augusztus 30-án, 2919.41 dolláros árfolyam mellett új mindenkori csúcsra tudott törni. A Google idén több mint 60 százalékos pluszban van. A technológiai óriás piaci kapitalizációja jelenleg 1.93 billió dollár.