Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Elszállt a Pure Storage árfolyama a negyedéves jelentést követően

A Pure Storage egy amerikai, flash adattároló hardvereket és szoftvereket fejlesztő technológiai vállalat. A vállalat részvényei felpattantak, miután a tegnapi tőzsde zárást követően a vártnál erősebb negyedéves eredményeket közöltek.

A Pure Storage az augusztus 1-el lezáródó második fiskális negyedévében 496.8 millió dolláros árbevételről számolt be. Ez 23 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos periódusához képest és a vállalat 470 millió dolláros iránymutatását és a Wall Street-i elemzők 469.5 millió dolláros becslését is jelentősen felülmúlta. A vállalat a tőzsdén jegyzett cégek számára kötelezően alkalmazandó számviteli szabályok (GAAP) végrehajtása előtt részvényenként 14 cent nyereséget ért el, szemben a konszenzus 5 centes becslésével. Az általánosan elfogadott számviteli szabályok szerint a társaság részvényenként 16 cent veszteséget ért el a negyedév során.

A Pure Storage különféle előfizetésekből származó bevétele tavalyhoz képest 31 százalékos emelkedést követően, 171.9 millió dollárosra duzzadt. A működési tevékenység cash flow-ja a tavalyi 95.7 millió dolláros szintről elérte a 123.4 millió dollárt. A vállalat fennálló kötelezettségei 25 százalékkal, 1.2 milliárd dollárra nőttek.

A harmadik negyedévre vonatkozóan a Pure Storage 530 millió dolláros árbevételt becsült, amely messze felülmúlja a Wall Street 495 millió dolláros becslését. Az év egészére vonatkozóan a vállalat 2.04 milliárd dolláros bevételt prognosztizál, míg a konszenzusos becslések 1.97 milliárd dollárról szólnak.

„Egyértelmű, hogy a hosszú távú stratégiánk működik. Célunk, hogy ügyfeleinknek korszerű adatszolgáltatásokat nyújtsunk. Nagyszerű innovációs ciklusban vagyunk, termékeink és szolgáltatásaink iránti kereslet talán még soha nem volt ilyen erős. Hihetetlen negyedév, az egyik legjobb a Pure történelmében.” értékelte a negyedévet Charles Giancarlo, a Pure Storage vezérigazgatója.

Jelenleg a kereskedés előtti pre marketben a Pure részvényei közel 12 százalékos pluszban vannak, ezzel a részvény idén körülbelül 2 százalékos pluszban van, míg az elmúlt egy év alatt több mint 55 százalékkal nőtt a papír értéke.

Felpattant a részvény árfolyama a jó jelentést követően.

Forrás: Barron’s