Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Óriási a rally a Best Buy árfolyamában

Lassan a második negyedévről szóló gyorsjelentési szezon végéhez érünk, amíg számos izgalmasnak ígérkező vállalat egyelőre várat magára. Az előzetes terveknek megfelelően, kedden tette közzé a Q2-re vonatkozó jelentését a Best Buy. A minnesota-i központú cég, alapvetően elektronikus eszközök kiskereskedelmi forgalmazásával tevékenykedik. Ezáltal a vállalat eredményei és előrejelzései kiváló fokmérője a USA kiskereskedelmének teljesítményéhez is. Az igazán impozáns gyorsjelentés pedig azt vetítette előre, hogy a Best Buy árfolyamában a bikák dominanciája várható. 

Jelentés részletei 

A Best Buy fiskális évének második negyedévében, közel 20 százalékos növekedés mutatkozott meg az eladásokban. Ez azt jelenti, hogy az amerikai lakosság nagyrésze frissítette elektronikai eszközparkját, amely a távmunkának, illetve a streaming előretörésének köszönhető. A vállalat teljes bevétele 11,85 milliárd dollárt tett ki, szemben a Wall Street 11,49 milliárdos előrejelzésével. Egyébként a Best Buy részvényenkénti bevétele (EPS) is a vártnál jobbra sikeredett, mivel közel 3 dollárt kerestek papíronként, míg a szakértők 1,85 dollárra becsülték ezen értéket. Ez nettó bevételként 734 millió dollárt tesz ki a vállalat mérlegében. 

Egyébként az egyik legnagyobb előrelépést a same-store eladások területén könyvelhették el. A különböző értékesítési csatornákat összesítő adat 20%-os növekedést mutatott az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. Ezen okoknak megfelelően a Best Buy módosította a teljes fiskális évre vonatkozó előrejelzéseit is. Így 51 milliárdos éves bevétel helyett, most már 52 milliárd a cél, míg a same-store eladások terén 10% körüli növekedést a terv, a korábbi 3-6% közötti értékhez képest. 

Tőzsdei reakció 

Átlag feletti forgalommal törnek ki kedden a Best Buy papírjai a Bollinger-szalagból – www.investing.com

A Best Buy papírjai egy, a Bollinger-szalagból való kitöréssel reagáltak a hírekre. Kedden ez idáig 6 százalék feletti pluszban az árfolyam, amely lendületet egyelőre semmi sem látszik megtörni. A korábbi kereskedési napokban már egy trendfordulóval várták a befektetők a gyorsjelentést, de a középső Bollinger-szalag megakasztotta a rally-t. Ez az ellenállás dőlt el kedden egyelőre, így az árfolyam folytathatja az emelkedést, amelyhez az RSI indikátor megfelelő tartománya is hozzájárul.