Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 28

Szárnyalnak az egyik dán sörgyártó részvényei

Az elmúlt napok alakulása után, igazi felüdülésnek számít, hogy egy nagyon jó teljesítményről számolhatunk be a tőzsdéken. Ahogy az a címből már kiderült, egy japán sörgyártó vállalat papírjairól van szó. A Carlsberg részvényei rendkívül jól teljesítenek, miközben az egész világot a pesszimizmus uralja. Szerdán tovább fokozódott a befektetők izgalma, ugyanis a dán vállalat közzétette a második negyedéves gyorsjelentését. Az izgalmas számokon felül azt is elmondták, hogy idén a vártnál több bevételre fognak számítani. Ezáltal nem maradt több kérdés, így a részvények is tovább emelkedhetnek. 

Bővebben a jelentésről 

Ami a 2021-es második negyedévet jelenti, a Carlsberg egészen jó teljesítményt tudhatott maga mögött. Az áprilistól június végéig terjedő időszakban, a dán sörgyártó eladásai 2,94 milliárd dollárt tettek ki. Ez az érték majdnem 4 százalékkal több, mint amit a szakértők prognosztizáltak a vállalat számára. 

A jelentésből az is kiderül, hogy mire számítanak a teljes évet nézve. E tekintetben a Carlsberg 2021-es működési nyereséget, valahova 8 és 11 százalék közé prognosztizálja. A dán sörgyártó korábbi becslései 5 és 10 százalék közé helyezte a várható operating profit-ot.  

Beárnyékolja azonban az összképet, hogy a cég figyelmeztetett az ázsiai korlátozásokkal kapcsolatban. Kiemelték, hogy a nem rég ismét bevezetett kínai járványügyi intézkedések hátráltathatják a fent említett eredmények elérését. A nagy holland konkurens Heineken is hasonlóan vélekedett a gyorsjelentésében. 

Tőzsdei reakció 

Ismét a középső Bollinger-szalag fölé kerültek szerdán a Carlsberg papírjai – www.investing.com

Augusztus 12-én trendfordulóhoz érkeztek a Carlsberg papírjai. Akkor az alsó Bollinger-szalag támaszánál törték meg a medve dominanciát a részvények, amely után stabil emelkedés kezdődhetett meg. A kiváló forma egészen a gyorsjelentésig tartott, ugyanis kedden már oldalazással várták a befektetők a nagy eseményeket. Szerdán kiderült, hogy aggodalomra semmi ok, így az árfolyam 3% feletti pluszban zárta a pre-market kereskedést. Egyelőre nap közben valamelyest visszafogodtabb a teljesítmény, de még a tegnapi záráshoz képest így is 2,5% feletti pluszban a papírok. Ezzel a középső Bollinger-szalag fölé került az árfolyam. Mostantól csak az a kérdés, hogy a befektetők mennyire veszik figyelembe a nagy sörgyártók intelmeit az ázsiai visszaeséssel kapcsolatban.