Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Bővíti EV szolgáltatását az Audi

Az Audi kibővítette az EV töltőszolgáltatását, ezzel már a nagy-britanniai nyilvános töltőhálózatok közel 75 százalékát, több mint 17 500 töltőpontot használhatnak a szolgáltatást igénybe vevő Audi ügyfelek.

Az Audi szolgáltatása lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy havi fix költségek ellenében szabadon használhassák különböző szolgáltatók töltőpontjait. Jelenleg több mint 20 brit szolgáltató vesz részt a projektben.

„Az Audi célja mindig is az volt, hogy az ügyfeleik számára a lehető legegyszerűbbé, legkényelmesebbé tegye az elektromos autók használatát. Az E-tron töltési szolgáltatásunk ennek az egyértelmű bizonyítéka.” mondta el Andrew Doyle, az Audi UK igazgatója.

„Mindössze egy kártyával elérhető az Audi ügyfeleinek az ország nyilvános töltőpontjainak közel 75 százaléka.” Ezek a töltőpontok lefedik az ország egészét, ezáltal nagyobb rugalmasságot és kényelmet biztosítanak. A töltőpontok használatához szükséges kártyát fix havi költségek ellenében lehet megszerezni, így még pénztárca barátnak is mondható.

Az ügyfelek két féle tarifacsomag közül választhatnak, a „városi” és a „tranzit” tarifák közül. A „városi” tarfiacsomagot főleg azoknak szánják, akik főleg városi területeken használják az autót, rövidebb távolságokat tesznek meg és emellett van lehetőségük otthon tölteni az járművet. Ez a csomag havi 4.91 fontba kerül.

A „tranzit” nevű opciót azoknak az ügyfeleknek ajánlják, akik nagy távokat tesznek meg elektromos autóikkal és gyorsabb töltési időt igényelnek. A csomag havi 16.81 fontba kerül és minimum 12 hónapra igénybe kell venni a szolgáltatást.

Az Audi E-tron modell tulajdonosok az első 12 hónapban ingyenesen vehetik igénybe a tranzit csomagot, valamint a vásárlást követően egy 150 fontos utalványt is kapnak.

A szolgáltatás az Audi E-tron modelljeire vonatkozik, az autók kesztyűtartójában van a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges RFID kártya. A regisztráció során összekötik az autó alvázszámát a kártyával.

Az angol ügyfelek európai töltőket is igénybe vehetnek extra költségek nélkül. A myAudi alkalmazás használatával egyszerűen, távolról is ellenőrizhető a töltés állapota.

A Volkswagen csoporthoz tartozó német márka azt ígérte, hogy 2025-re az eladásaik 35 százalékát az elektromos autók teszik majd ki. Addigra az Audi ügyfelei körülbelül 20 EV modell közül választhatnak maguknak.