Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 25

Néhai Seat tervező érkezik az Alfa Romeohoz

Alejandro Mesonero-Romanos spanyol autótervező július 1-jével csatlakozik az olasz autógyártóhoz, az Alfa Romeohoz. Mesonero-Romanos a márka EV és korszerűsítési törekvéseiben fog kulcsszerepet játszani és Jean-Pierre Ploué, a Stellantis tervezési vezetőjének fog beszámolni.

„Alejandro érkezése nagyszerű lehetőséget jelent az Alfa Romeo számára. Alejandro Mesonero-Romanos autórajongó, kiváló szakember és láthattuk, hogy milyen csodálatos munkát végzett a Cuprával. A tervezőcsapat és jómagam is várom, hogy együtt dolgozhassunk vele.” kommentálta a híreket a Ploué.

Mesonero-Romanos legutoljára a Dacia tervezési vezetőjeként dolgozott. A Dacianál mindössze egy évet töltött el, ez idő alatt bemutatta a Bigster névre keresztelt tanulmányautót. A Bigster alapján új modell érkezik majd 2025-ben a Dacia modellpalettájára.

Korábban Mesonero-Romanos kulcsszerepet játszott a Renault Laguna Coupé tervezésében, mielőtt 2011-ben csatlakozott a Seathoz és a hozzá tartozó Cuprához, mint tervezési igazgató. A Seatnál eltöltött idő alatt részt vett az Arona, az Ateca, az Ibiza, a Leon és a Tarraco modellek fejlesztésében.

Mesonero-Romanos 2018-ban elnyerte az Eurostars Design díjat, részt vett a Global Access nevű projektben, aminek keretében megfizethető autókat terveztek a fejlődő országok számára.

A Stellantis csoport, amelybe az Alfa Romeo is tartozik, kifejezetten jó napot tudhatott maga mögött hétfőn, 4.38 százalékkal emelkedett a részvény árfolyama. Ezzel idén már több mint 12 százalékos pluszban van a Stellantis és az elmúlt egy év alatt közel 120 százalékkal nőtt a részvényeik értéke. A Stellantis 300 000 alkalmazottat foglalkoztat, több mint 130 országban van jelen, 30 országban rendelkeznek gyárakkal.

Szép emelkedő trend azonosítható a részvény árfolyamában.