Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Elon Musk újabb tweetje

Egy nappal azután, hogy Elon Musk bejelentette egy Twitter posztban, hogy a Tesla ideiglenesen felfüggesztette a Bitcoinnal történő Tesla modellek megvásárlási lehetőségét, újra posztolt a Tesla vezérigazgatója, ezúttal a Dogecoinról.

Ahogy mi is megírtuk, Elon Musk vezérigazgató a Twitteren jelentette be szerda éjjel, hogy a Tesla Inc. ideiglenesen leállítja a Bitcoinnal történő autók értékesítését a Bitcoin bányászat környezet károsító hatásai miatt. „A kriptovaluta jó ötlet és úgy gondoljuk, hogy ígéretes jövője van. De ez nem járhat nagy költségekkel a környezet számára” áll a posztban. Musk azt is elmondta, hogy a Tesla nem ad el a tulajdonában lévő Bitcoinokból és újra használja majd, amint a bányászat áttér a fenntartható energia használatára. Ezenfelül a Tesla más kriptovaluták után is nézhet a jövőben, amelyeknek alacsonyabb az energiafelhasználásuk.

A legfrissebb posztjában azt írja Musk, hogy együtt dolgoznak a Dogecoin fejlesztőivel a hatékonyság növelés érdekében. „Potenciálisan ígéretes.” A poszt alatti kommentekben nem volt köszönet. Többen írták, hogy a Dogecoint évek óta nem fejlesztik, többen arra panaszkodtak, hogy a Bitcoinnal kapcsolatos posztja miatt rengeteg pénzt veszítettek, míg mások éltették Muskot, mivel óriásit szakítottak a Dogecoinnal.

A fejlesztői aktivitás valóban nem mondható magasnak az elmúlt időszakban.
A kommenttekkel összhangban valóban nem igazán fejlesztették a Dogecoint az elmúlt időszakban.

Még a hét elején Musk egy szavazást tett közzé a Twitter oldalán, amiben azt kérdezte a követőitől, hogy a Tesla elfogadja-e a Dogecoint, mint fizetőeszközt. A leadott közel 4 millió szavazat közel 80 százaléka igennel szavazott. Ahogy a posztban is áll, a Tesla olyan kriptovaluták után nézhet a jövőben, amelyeknek alacsony az energiafelhasználása.

A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin energiafelhasználása éves szinten 147.8 terawattórára nőtt. Ez annyi, mint Malajzia vagy Svédország éves energiafelhasználása. A többi népszerű kriptovaluta közül az XRP, a Dogecoin és a Cardano energiaigénye a legalacsonyabb.

Ez alapján sokan arra spekulálnak, hogy a Tesla valóban el fogja fogadni a Dogecoint, mint törvényes fizetőeszközt, mások szerint ez elképzelhetetlen.

Ami biztos, a Twitteren közzé tett poszt után a Doge árfolyama 43 cent környéki árfolyamról rövid időn belül 50 cent fölé emelkedett. Jelenleg több mint 32% pluszban van az árfolyam.