2024 május 02

Van, amikor inkább várni kell

Nyugodt kereskedésre, alacsony befektetői aktivitásra számítanak szerdán az európai tőzsdéken a piaci elemzők. Estére fejeződik be az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) kétnapos ülése, addig inkább kivárás jellemezheti a befektetőket.

A geopolitikai kockázatok miatti aggodalmak szerdán háttérbe szorulhatnak és Atif Latif, a Guardian Stockbrokers kereskedésért felelős igazgatója szerint a részvényárfolyamok kicsit emelkedhetnek.

Sal Arnuk, a Themis Trading brókercég munkatársa szerint Amerikában is alacsony volt kedden a piaci aktivitás, mert kevés esemény van, amely a részvénykereskedelem beindulását ösztönözné. Sal Arnuk szerint a tapasztaltabb kereskedők tudják, hogy vannak időszakok, amikor inkább várni kell, és ez most az.

Az európai kötvénypiacon a hozamok vegyesen változhatnak szerdán. Egyrészt az iraki harcok a kötvényvásárlást indokolják, mert felértékelődik a szerepük, mint biztonsági megtakarítás, másrészt a szerda esti Fed döntés akár könnyen csökkentheti is a hozamokat.

Kedden a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,18 százalékos javulással 6766,77 ponton zárt, a frankfurti DAX-30 index 0,37 százalékos többlettel 9920,32 ponton végzett, Párizsban a CAC-40 index 0,58 százalékkal 4536,07 pontra erősödött.

[extracode type=”ad” id=”in_post_trendextra”]