Rendkívüli Hírek:

2024 szeptember 20

Random Reggeli – 2020.09.11

Belföld

 

  1. Ismét lefelé fordult a BUX, hektikus a magyar tőzsdeindex

 Hektikus napokat él a hazai részvényindex, ugyanis hiába a tegnapi emelkedés, ma ismét lefelé fordult az árfolyam. Jelenleg inkább a medve dominanciája tűnik valószínűnek az 50-es mozgóátlag ellenállásával, de valósi irány nem látszik a grafikonon.

 

  1. Tovább erősödik az OTP, lesz folytatás?

Pozitív hír az OTP részvénye számára, hogy egy lefelé tartó környezetben is emelkedni tudott a papír, a napközben mínuszt visszahozva, így erőre kaphat az árfolyam. A középső Bollinger-szalag még mindig fontos ellenállás, annak áttörése lehet a következő napok feladata.

 

  1. Komoly zuhanás a Richter árfolyamában, fontos szintek estek el

Beszakadt a Richter árfolyama a tegnapi napon, ezzel pedig áttörte az eddigi támaszokat. Bár várható volt a korrekció, a csökkenés mértéke meglepő, így komolyan felmerül a trendforduló lehetősége. Választ adni a következő napok fognak.

 

  1. Lassan, de biztosan gyengül ismét a forint

A tegnapi nap is a korábban említett trendfordulót látszik alátámasztani, így a hazai deviza ismét a gyengülés felé kacsintgat. Bár nem rázta meg igazán a piacot az EKB kamatdöntése, hosszabb távon így is az euró erősödése várható, így ismét megcélozható a 360-as szint.

 

 

 

Külföld

 

  1. A Dow, az S&P és a Nasdaq is mínuszban zárt csütörtökön.

Továbbra is csökken Amerika, mind a három vezető index negatív területen zárt. A Nasdaq csökkent a legnagyobbat, több, mint 2% -ot esett. Míg a Dow 400 pontot veszített (-1,45%), addig az S&P 500 1,8% -ot. A futures viszont bizakodásra adhat okot, mivel a Nasdaq 0,84%, a Dow 0,71% és az S&P is 0,75%-os pluszban van.

 

  1. Már több, mint 10%-kal lejjebb mindenkori csúcsuktól az amerikai techpapírok.

Nincs megállás az amerikai tech szektorban, de most kivételesen lefele irányba. Az Amazon (AMZN), az Apple (AAPL) és a Netflix (NFLX) részvényei is több, mint 2,8%-ot zuhantak. Az elmúlt napok, hetek esései után mind három papír több, mint 10%-ra van mindenkori csúcsától.

 

  1. A Demokrtaták nem engedték végigvinni a republikánusok javaslatát.

A demokraták blokkolták a republikánusok által javasolt Covid 19 gazdasági hatásaira vonatkozó tervet, azzal indokolva, hogy ez nem elegendő a járvány okozta károk enyhítésére. Az intézkedés nem tartalmazta volna a második 1200 dolláros kifizetést, más néven helikopterpénzt. Ugyancsak hiányzott a rossz anyagi helyzetben lévő államok és helyi önkormányzatok, illetve a bérleti és jelzálogkölcsön miatt rossz helyzetben lévők segítése.